Verslag van de wedstrijd Col.Boys/Wdijk O19-1 – MZC´11 O19-1

Deze zaterdag een topper in wolfaartsdijk. Tegenstander MZC staat bij de bovenste ploegen en heeft nog niet verloren.
Bij ons gaat het ook goed, alleen de 1e wedstrijd werd verloren, daarna 3x winst. Voor deze wedstrijd hadden we 14 spelers, Giyani,Gabriel en Mike geblesseerd/ziek en Niels deed met de JO17 mee. We begonnen goed aan de wedstrijd, Arjen had ook gezegd scherp te beginnen, en probeerden een gaatje te vinden in de verdediging van MZC. De eerste kansen waren voor ons, een schot van Ruben op de onderkant van de lat (hij staat zeker in de top 5 bij latje trap) en een goeie aanval via Stijn en Jarno komt de bal bij Berke die tegen de goed uitgekomen keeper schiet. Even later nog een beste kans als de bal uit een corner en via de kluts bij Maarten komt en op de paal beland, helaas nog geen doelpunt. Hierna zakten we een beetje terug en kwam MZC wat meer naar voren. Vooral via hun snelle/handige linksbuiten (die door onze verdediging goed in bedwang gehouden werd) probeerden ze gevaar te stichten. Na een zo,n aanval werd de bal niet goed weggewerkt en kwam de bal voor de voeten van een MZC speler die onhoudbaar in de hoek schoot. 1 -0 achter. Dit was even een domper en nu was het zaak ons weer snel te herpakken. We gingen rusten met een 0 -1 achterstand. In de rust zei Arjen dat we vooral door moesten gaan met hoe we bezig waren want er werd gewoon goed gevoetbald. Rowdy kwam er in voor Siebe en zo gingen we de 2e helft in. MZC had duidelijk vertrouwen gekregen en was in het begin van de 2e helft de bovenliggende partij zonder echt grote kansen te krijgen. Luke kwam erin voor Jarno en Thomas voor Luka Schrier (geblesseerd). We probeerden wat meer de aanval te zoeken maar dat viel nog niet mee want MZC bleek ook over een goede verdediging te beschikken. Siebe kwam er weer in voor Maarten en die moest er vrij snel weer terug in omdat Thomas een schop op zijn enkel kreeg. Zo gingen we proberen toch nog een goal te maken. Luke kopte na een voorzet rakelings naast. Even later kregen we een vrije trap net buiten de zestien en Stijn ging achter de bal staan. Hij schoot de bal hard langs de muur en de keeper loste de bal, een paar spelers liepen in en via Rowdy ging de bal in het doel. 1 -1. We probeerden de winst nog te behalen , nog schot van Ruben tegen de keeper, maar dat zat er niet meer in. Aan de andere kant moest Marvin nog een prima redding verrichten (bal uit de kruising) en zo eindigde de wedstrijd in een verdiend gelijkspel. Tegen zo’n tegenstander na een achterstand toch terugkomen en een gelijkspel behalen is gewoon goed, ook al ben je dan even teleurgesteld omdat je niet wint. Er is ook deze wedstrijd alles aan gedaan om te winnen, dat is helaas niet gelukt maar we kunnen elkaar niets verwijten. Op naar de volgende wedstrijd .