Verslag WFB 1 – Col.Boys 1

De vierde wedstrijd van de competitie was voor de Boys naar een onbekende tegenstander. Nog nooit in de historie hadden de Boys in competitieverband gespeeld tegen WFB uit Ouddorp . Deze ploeg was vorige seizoen in de 4e klasse in het district West 2  op een derde plaats geëindigd.  Maar hadden de start van de competitie wisselvallige resultaten

Op een winderig maar mooi sportpark in Ouddorp misten de Boys in deze wedstrijd alleen Joeri Goulooze die op vakantie was in Italië.
In de eerste 15 minuten van de wedstrijd was het meeste balbezit voor de thuisploeg , maar verder als afstand schoten kwamen ze niet . Tot de 20e minuut toen een speler van de thuisploeg de bal aan de linkerkant kreeg. Hij ging met de bal naar binnen en schoot de bal achter doelman Raymond Yuen . Nu moesten de Boys wel reageren maar WFB bleef meer balbezit houden, maar de Boys waren op de counter gevaarlijker en kregen ook de betere kansen , maar vonden de doelman van de thuisclub op hun pad.
In de 35e minuut werd een lange bal van Thijs Nuijens gecontroleerd door Steffan de Looff die de bal teruglegde op Daan Wattel die de bal in het net schoof en zo stonden beide ploegen weer gelijk. Terrence Tazelaar kreeg vlak voor rust nog een kans , maar ook hij stuitte op de doelman van de thuisploeg en werd de rust bereikt met een 1-1 stand.

Na de rust eigelijk hetzelfde spelbeeld . WFB had meer balbezit , maar echt gevaarlijk werden ze niet in het strafschopgebied en als er al een richting doel was dan ging hij over of naast. Zoals al eerder vermeld kwamen de Boys op de counter er gevaarlijk uit. En dat leverde een levensgrote kans op voor Steffan de Looff die op het randje van buitenspel alleen op de doelman afging , maar zijn actie leverde helaas geen doelpunt op.
Toch kwamen de Boys op een voorsprong toen bij een voorzet Steffan de Looff in zijn rug werd geduwd in het strafschopgebied . Thijs Nuijens ging achter de bal staan , de bal werd nog wel door de doelman aangeraakt , maar verdween wel  in het doel 1-2
WFB ging met 5 mensen voorin spelen , maar werden niet gevaarlijk met hoge voorzetten en op 1 van de counters maakte Steffan de Looff met een bekeken schot de 1-3 aan.
De Boys werden steeds verder  naar achteren gedrukt door de tegenstander , maar de verdediging bleef overeind staan . Toch kwamen de Boys goed weg toen Danny de Looff zijn tegenstander in het strafschopgebied raakte, maar de scheidsrechter die kort op de situatie besloot om de bal niet op de stip te leggen .
En zo konden de Boys de eerste overwinning in deze competitie in hun steken. Nogmaals WFB had meer balbezit als de Boys , maar de Boys counterde vandaag beter en de kansen die ze kregen werden nu wel benut in tegenstelling tot vorige week

De Boys mogen nu een weekje rusten en spelen op zaterdag 28 Oktober weer een uitwedstrijd en dan naar Achthuizen waar de tegenstander FIOS heet . Aanvang 14.30 uur