Wolfaarstdijk 1 – Col.Boys 1

Na 4 weken winterstop stond voor het 1e elftal de competitiewedstrijd uit tegen Wolfaartsdijk waar oud trainer van de Boys ( Arjan Sandee ) de trainer is . Dus veel spelers kenden hem en dat brengt altijd al iets speciaals met zich mee. Bij de Boys ontbraken Sander Sallet en Koen van Os door blessures en Raymond Roovers begon op de bank. Daardoor was er ruimte voor de jongste debutant in het eerste elftal in de basis van Colijnsplaatse Boys in competitieverband , Job Nuijens is in November 2018 15 jaar geworden.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. De eerste kans was wel voor de Boys toen een schot van Danny de Looff via de keeper op de bovenkant van lat terecht kwam . De Boys kregen nog wel wat kleine kansjes , maar  kwamen na een half uurtje spelen wel op een 1-0 achterstand toen een voorzet van de rechterkant werd teruggelegd en een speler van Wolfaartsdijk vrij kon inschieten. Deze tik kwamen de Boys voor de rust niet meer te boven.

Na de rust kwamen de Boys al gauw op een  3-0 achterstand . In de 60e minuut werd er een overtreding op Danny de Looff begaan , hij mopperde wat en kreeg hiervoor van scheidsrechter Boodts zijn 2e gele kaart ( zijn 1e was ook al voor mopperen) . De scheidsrechter wachtte todat Danny in het kleedlokaal was , maar dat ging niet snel genoeg . Steffan de Looff zei tegen hem muggezifter en kreeg daarvoor direct rood zodat de Boys met 9 man verder moesten en Wolfaartsdijk liep al gauw uit naar 4-0. In de 80e minuut haalde Sven Hoogerheide een speler van achteren neer en ook hij kreeg direct rood zodat de Boys nog met 8 man verder. Wolfaartsdijk  kreeg nog een stafschop na een overtreding van Stefan de Pree en zo werd de eindstand 5-0 .

Ik kan veel zeggen over de rode kaarten , maar de spelers die het betrof weten ook wel dat ze hun team in de steek hebben gelaten en hebben hier hopelijk iets van geleerd. Ook denken somige spelers dat er zonder trainen ook wel een wedstrijd wordt gewonnen. Ik hoop niet dat we hetzelfde moeten meemaken als het vorige seizoen toen de Boys na de winterstop ver wegzakte in de rangschikking

Zaterdag als het veld het toelaat door de winterse omstandigheden wacht de nummer 2 Hoedekenskerke/Kwadendamme 1 thuis om 14.30 uur