Yess we kunnen weer trainen

Vandaag (zaterdag 2 mei) zijn de jongens van de O15 weer gestart na weken van stilte op het voetbalveld. Aan de jongens te merken hadden zij er ook weer zin in om te gaan voetballen. Het spreekt inmiddels voor zich dat de training in aangepaste vorm afgewerkt zou gaan worden. Hierover hebben wij vooraf de ouders geïnformeerd en gevraagd om hun toestemming zodat hun kind kan meedoen aan de training.

Voor de training hebben wij, de trainers, alles gereed gezet. Dit doen we normaal ook maar nu hebben we extra aandacht besteedt aan het uitzetten van de diverse oefeningen met de ‘1,5 m1 afstand’ gedachte. Ook hebben we op de middencirkel hoedjes geplaatst met daarbij voor elke speler een bal. De hoedjes hebben wij op 2 meter uit elkaar geplaatst zodat er voldoende ruimte is voor elke speler. Wij als trainers staan in het midden op ca 3 meter uit elkaar om op die manier met de jongens de start van de training te kunnen bespreken. Wij hadden de jongens verzocht precies op tijd te komen en niet te vroeg(wat normaliter fijn is dat ze lekker vroeg zijn maar nu even niet handig is in deze tijd). Bij aankomst kregen ze van een van de trainers een drupje ontsmettingsgel op gepaste afstand waarmee ze hun handen konden ontsmetten. Op die manier zat alleen de trainer aan het flesje ontsmettingsgel. Ze werden na het ontsmetten meteen gewezen op hun plaats bij één van de hoedjes met bal op de middencirkel.

 Toen iedereen aanwezig was hebben de trainers gevraagd of er nog spelers verkouden waren of dat er in hun gezin ziek waren, dit bleek niet het geval. Toen de jongens gewezen op de afstand die in de oefeningen bewaard moet blijven en dat dit een taak is die ze allemaal moeten naleven. We hebben de verschillende oefeningen beknopt doorgenomen(trainingsprogramma) en zijn gestart met een warm-up zonder bal, daarna een pass-trap-oefening met verschillende opdrachten en daarna weer enkele afwerkoefeningen op doel. Voor al deze oefeningen waren de hoedjes al uitgezet waarna we de spelers bij naam op afroep bij een hoedje plaats lieten nemen. Ook de afwerkoefening op doel was met grote ruimte tussen de spelers. Hier hebben we gebruik gemaakt van het halve voetbalveld.

Na afloop van de training de jongens weer bij hun vaste hoedje plaats laten nemen en de afgelopen training doorgenomen. Daarbij ook aangegeven dat wij nog gaan zoeken naar andere oefenvormen en mogelijke spelelementen in de oefeningen. Dit laatste maakt het natuurlijk een stuk aantrekkelijker nu de competitie niet meer uitgespeeld wordt. De jongens krijgen van de trainer weer een beetje gel in de handen om hun handen te ontsmetten en worden verzocht om met gepaste afstand het voetbalveld te verlaten. Één van de trainers loopt mee naar de ingang om dit te begeleiden.

Al met al een eerste begin waar met de nodige energie toch het beste van gemaakt is en het belangrijkste is dat de jongens weer blij waren dat ze als team weer een balletje hebben kunnen trappen. Dat is waar wij het voor doen!