Bevelanders 1 – Col.Boys 1

Na twee oefenwedstrijden te hebben gespeeld, begon zaterdag 1 september het bekeravontuur voor het 1e elftal. De Boys zijn ingedeeld bij Bevelanders, Brouwershaven en ZSC’62. De eerste wedstrijd was gelijk een streekderby met een uitwedstrijd op het kunstgras van Bevelanders in Kamperland.

De Boys misten nogal wat basisspelers en werden aangevuld met jongens uit de O17-1 .

De wedstrijd begon gelijk met een domper want al na 2 minuten spelen verloren de Boys een speler, Lars Siereveld werd licht aangetikt en bleef met zijn voet op het kunstgras hangen, hij schreeuwde het uit van de pijn. Later zou blijken ( na onderzoek bij de huisartsenpost ) dat waarschijnlijk zijn medialeband was opgererkt. Vanaf deze kant wensen we Lars alle sterkte toe.

Na dit voorval leken de Boys onder de indruk en begonnen slap aan de wedstrijd, ook speelde de Boys even met 10 man en daar profiteerde Bevelanders optimaal van , want in de 5e minuut werd een bal van de rechterkant voor gegeven en de vrij inkomende speler kon de bal achter Leon in het doel plaatsen. Ondertussen kwam Thijs Nuijens in het veld voor Lars Siereveld. Na 20 minuten kwam Bevelanders op een 2-0 voorsprong toen wederom een dekkingsfout de oorzaak was.
Na dit doelpunt richtten de Boys zich op en gingen op zoek naar de aansluitingstreffer. De eerste kans van de Boys kwam na 25 minuten spelen toen Maikel v.d. Zande de diepte werd ingestuurd en hij alleen op de doelman kon afgaan , maar hij punterde de bal over het doel. Toch bleven de Boys het betere van het spel houden en na 30 minuten resulteerde dit in de aansluitingstreffer. Steffan de Looff ging goed door in de 16 meter en bleef het overzicht houden zijn pass kwam terecht bij Maikel v.d. Zande en deze schoof de bal beheerst in 2-1. Colijn wou voor de rust nog de gelijkmaker maken en deze leek er ook te komen, maar de kopbal van Daan Wattel kwam op de paal terecht. Dus werd de ruststand bereikt met een 2-1 achterstand.

Na de rust kwamen de Boys  goed uit de startblokken en het was wederom Maikel van de Zande die de eerste kans kreeg na rust, maar zijn schot kwam op de bovenkant van de lat, lang kon de gelijkmaker niet uitblijven toch duurde dit tot de 70e minuut toen weer Maikel v.d. Zande alleen op de doelman afging en nu wel de rust vond om de bal in het doel te schieten. Na 75 minuten kwam Ralph Boer in het veld voor Jesse de Jong . De Boys roken bloed en gingen voor de volle 3 punten. In de 81e minuut zette Ralph Boer goed door zijn bal kwam bij Steffan de Looff terecht die binnen de 16 meter werd neergelegd. De goed leidende scheidsrechter Koster twijfelde geen moment en legde de bal op de stip. Steffan de Looff ging achter de bal staan en schoof de bal keurig binnen en de Boys stonden voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong. Bevelanders ging nu alles of niet spelen , maar echt gevaarlijke kansen kwamen er niet. Dus haalde de Boys een 2-3 overwinning binnen.

De Boys begonnen veel te slap aan deze wedstrijd , maar na de 2-0 achterstand herpakte de Boys zich uitstekend en wonnen deze wedstrijd terecht op basis van passie en inzet. Vanaf deze plaats wil ik Thijs Nuijens , Daan Wattel en Ralph Boer alle 3 spelers van de O17-1 bedanken voor hun inzet bij het 1e elftal, maar eigelijk moet ik de hele ploeg een compliment geven

Zaterdag 8 september wacht de volgende bekerwedstrijd dan komt Brouwershaven 1 op visite ,aanvang van deze wedstrijd is om 15.00 uur ipv 14.30 uur