Col. Boys 1 – Brouwershaven 1

Na de overwinning van vorige week tegen Bevelanders, wachtte voor de Boys de 2e wedstrijd in de beker tegen Brouwershaven. Deze ploeg is voor het eerst in 3 jaar weer begonnen in de standaardklasse en speelde vorig seizoen nog tegen het Col. Boys 3.

Brouwershaven bestaat uit veel jonge spelers en speelt in de 4e klasse B. Zij verloren vorige week met 9-0 van ZSC’62 . De Boys moesten waken voor onderschatting.

Net als vorige week begonnen de Boys weer te slap aan de wedstrijd en speelde in een te laag tempo, zo speelde ze Brouwershaven in de kaart en konden in de eerste 15 minuten heel weinig kansen creëren en het was zelfs Brouwershaven die op een 0-1 voorsprong kwamen toen Graham Holmes een overtreding beging in de 16 meter, de scheidsrechter kon niets anders dan de bal op de stip leggen en dit buitenkansje werd benut . Na dit doelpunt gingen de Boys wel op zoek naar de gelijkmaker en kregen genoeg kansen, maar hoe de doelman ze eruit hield is nog steeds een raadsel , maar de bal ging er niet in. Maar in de 40e minuut wist Maikel v.d. Zande toch het net te vinden en werd de gelijkmaker gemaakt. Beide ploegen ging dus rusten met een 1-1 stand.

Na de rust ging het tempo bij de Boys omhoog en werd het balletje iets beter rond gespeeld. In de 47e minuut kreeg Raymond Roovers de bal op de linkerkant  hij schoot de bal keurig binnen en de Boys stonden met 2-1 voor. Nog geen twee minuten later kreeg wederom Raymond Roovers de bal en hij besloot weer uit te halen en wederom trof de bal het doel 3-1 . De Boys konden nu op zoek naar een uitgebreide voorsprong , maar  kregen eigelijk weinig kansen meer. Brouwershaven ging iets beter voetballen en ging op zoek naar de aansluitings treffer en die kwam er ook , de bal werd vanaf links  voorgegeven en bij de tweede paal keurig binnen geschoten. De Boys kwamen zelfs nog goed weg toen een schot van Brouwershaven nog op de paal belandde. Maikel v.d. Zande deed met zijn tweede treffer de wedstrijd op slot.

De Boys wonnen met 4-2 en staan nu bovenaan in hun poule met twee punten voorsprong op de tegenstander van volgende week ZSC’62 . Een gelijkspel volgende week of een overwinning  brengen de Boys in de volgende ronde. De wedstrijd wordt gespeeld in Scharendijke om 14.30 uur