Col. Boys 2 – SPS 2 

Vandaag een vriendschappelijke wedstrijd tegen SPS 2 in plaats van een bekerwedstrijd. Door deze vervallen bekerwedstrijd zijn de mannen van ‘t 2e automatisch door naar de volgende ronde, na twee eerdere overwinningen in het bekertoernooi. Wie weet zit er dit jaar weer een mooi bekeravontuur in voor de Boys.

Terug naar de wedstrijd, die iets later begon dan gepland vanwege de drukte op de weg. Dit vond Roan zeker niet erg, want hij stond ook ergens tussen Tilburg en Colijn vast. Hij wist van niks terwijl iedereen in de kleedkamer wist dat er werkzaamheden waren op de A58.

De Boys startte een beetje slaperig, wat in de 1e minuut resulteerde in een goede kans voor SPS. 1 op 1 met keeper Raymond, gelukkig was het lobje voor de Boys goed gemikt, 20 cm naast de goede kant van de paal. Hierna namen de Boys de boel over en werd er zeer aardig gecombineerd wat al snel resulteerde in de 1 – 0. Goed vrijlopen van Dave en een prima steekbal van Bertus. Koud kunstje voor Dave. Vrij snel na dit doelpunt volgde de 2 – 0. Nu was ’t Jermo die goed diep ging. Wederom een prima pass van Bertus. Jermo kapte zijn tegenstander goed uit, en schoot vanaf een meter of 16 hard raak in de korte hoek.

Na deze goals bleven de Boys nog steeds gevaarlijk, maar werd het spel slordiger. SPS kwam hierdoor wat beter in het spel en verscheen regelmatig voor de goal van Raymond. Dit resulteerde ook in de   2 – 1.  Na deze goal legio kansen voor de Boys om de wedstrijd al te beslissen, zo raakte Jermo de lat, lobte Justin ook net naast, miste Dave 1 op 1 met de keeper. Tot vlak voor rust, Ryan zocht ook maar de diepte, werd goed bediend door Bertus. Toch was er nog veel werk voor Ryan want hij was al bijna bij de achterlijn. Toen gebeurde iets wat nog steeds niemand gelooft, Ryan gaf de meest beroerde voorzet ooit, met zijn chocoladebeen. Het was tevens de mooiste goal die hij waarschijnlijk ooit zal maken want de bal zeilde zo in de verre hoek in het mandje, 3 – 1 WERELDGOAL.

Dit was ook de ruststand, 3 – 1.

Na rust namen de Boys meteen weer het initiatief. De bal ging steeds makkelijker rond en bij SPS vloeide de krachten snel weg. Na een goede crosspass van Bertus op Dave, iedereen dacht aan buitenspel, maar de grensrechter van SPS riep meteen dat dit niet zo was, kon Dave alleen richting doel. Met een prachtige stift werd het 4 – 1. De Boys bleven aanvallen en de kansen bleven komen. Na een goede aanval werd Jermo in de diepte gevonden, zocht de achterlijn, trok de bal goed terug richting de 16, Dave liet de bal slim lopen voor Bertus die fraai afrondde via de onderkant van de lat, 5 – 1. SPS geloofde het toen wel en liepen de Boys nog verder uit. Na een goede steekbal van Sander kon Jermo ook vogelvrij en alleen op de doelman af, dit werd keurig afgerond door Jermo, zo stond de 6 – 1 op het bord. Het slotakkoord was voor Dave die een prima voorzet van Justin afrondde met een droge knal in de korte hoek, 7 – 1.

Een prima overwinning van de Boys met goed spel, ook de supporters hadden een leuke wedstrijd gezien. Volgende week start de competitie met een uitwedstrijd naar Kruiningen.