GOES 1 – Col. Boys 1

Na drie bekerwedstrijden te hebben gespeeld begon voor de Boys het echte werk voor de competitie. De eerste wedstrijd was een uitwedstrijd tegen het nieuw opgerichte zaterdagteam van de v.v. GOES. Voor de Boys dus een onbekende tegenstander die in de bekerwedstrijden ook wisselvallige resultaten behaalde, maar ook voor hun begon de wedstrijd met 0-0.

De Boys misten deze middag Maikel v.d. Zande in vergelijking met de verloren bekerwedstrijd van vorige week tegen ZSC ’62 , zijn vervanger was Jesse de Jong. Ook Graham Holmes was terug in de basis. Wisselspelers deze middag waren Ryan Versluis , Jacco Verhulst en Dave Bout.

Op een regenachtig sportpark ’t Schenge begonnen beide teams aan hun eerste competitiewedstrijd en zoals in iedere wedstrijd tasten beide ploegen elkaar af in het eerste kwartier, waardoor beide ploegen nauwelijks gevaarlijk werden. Na dit kwartier pakte de Boys de draad goed op en begonnen meer op de helft van GOES  te spelen , waardoor ze ook de betere kansen kregen. De eerste kans was na 20 minuten spelen toen de Boys een vrije trap kregen te nemen op ongeveer 25 meter schuin voor het doel, Raymond Roovers ging achter de bal staan. De bal ging ongeveer door het midden van het doel , maar de keeper kon de bal net over het doel tikken, dit was het startsein voor nog meer kansen en druk naar voren. Het was weer Raymond Roovers die zich vrij speelde in de 35e minuut . Zijn schot kon wederom net door de keeper met zijn voeten worden gekeerd.
Na deze kansen  vonden beide ploegen het wel goed en gingen dan ook rusten met een 0-0 stand

Na de rust kwamen de Boys beter uit de startblokken dan GOES en gingen dan ook op zoek naar de o-1 , dit duurde tot de 70e minuut toen Raymond Roovers de bal kreeg , hij speelde zich vrij alleen voor de keeper en hij schoot de bal met zijn rechtse chocoladebeen in het doel. De Boys wouden de voorsprong uit bereiden. Die  kans kregen ze ook toen Joeri Goulooze in de 75e minuut alleen voor de keeper kwam , hij omspeelde de keeper wel , maar kwam  toen niet goed uit en zag zijn schot naast het doel gaan. Ondertussen waren Ryan Versluis , Dave Bout en Jacco Verhulst in het veld gekomen voor Jesse de Jong , Raymond Roovers en Joeri Goulooze. Na 80 minuten spelen werd Dave Bout de diepte in gestuurd en ook hij faalde oog in oog met de keeper. De enige kans die GOES kreeg in de tweede helft was wel gelijk raak, met nog 6 minuten te spelen kregen zij een vrije trap te nemen, de bal kwam voor het doel en werd terug gekopt door de spits zo in de voeten van een medespeler en deze schoot de bal in het dank van het doel. Nu konden de Boys weer opnieuw beginnen om de winst mee naar Colijn te nemen en dat leek ook te lukken. In de 88e minuut kregen de Boys nog een hoekschop te nemen, de bal kwam hoog voor het doel waar Koen van Os de bal leek binnen te koppen ,maar hij zag zijn kopbal op de doellijn worden gekeerd waardoor de eindstand op 1-1 bleef steken.

Gezien het spelbeeld en de ploeg die de meeste kansen kregen verdiende de Boys vandaag zeker de overwinning , maar het moet de hele wedstrijd geconcenteerd blijven en de kansjes die ze krijgen  nog iets meer zouden moeten benutten. Volgende week wacht de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Nieuwland 1, aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur.