Hoedekenskerke /Kwadendamme 1 – Col.Boys 1

Vandaag stond een heuse topper op het programma. Col.Boys ging op bezoek bij de gedeelde lijstaanvoerder Hoedekenskerke/Kwadendamme deze fusie ploeg stond 2 punten voor op de Boys en voor de strijd om de 1e periode was het zaak dat de Boys geen verdere schade op zouden lopen. Tegen deze tegenstander is dat ook makkelijk gezegd, want de Boys hebben de laatste 4 jaar eigelijk geen 1 overwinning gehaald op Hoedekenskerke.

Op een zonnig sportpark de Kouter begonnen de Boys in de vertrouwde opstelling, Beide ploegen legde er gelijk een hoog tempo in en in de eerste 10 minuten was zeker Hoedekenskerke/Kwadendamme de betere ploeg zonder een gevaarlijke kans te krijgen , maar wel meer balbezit hadden. Het was zaak voor de Boys om de twee snelle spitsen in bedwang te houden wat ook aardig lukte, maar na 17 minuten was het toch raak, toen doelman Leon van Loon een oog waarschijnlijk makkelijke bal uit zijn hadden liet glippen, een goed gevolgde speler van Hoedekenskerke/ Kwadendamme liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en schoof de bal in het lege doel.
De Boys waren nu op achtervolgen aangewezen en Hoedekenskerke/Kwadendamme ging meer achteruit voetballen waardoor er voor de Boys iets meer ruimte kwam om te voetballen, het was echter oppassen voor de lange bal van achteren met twee snelle spitsen. De Boys werden naarmate de eerste helft volgde sterker en een schot van Raymond Rovers werd goed gekeerd door de keeper. In de 27e minuut kreeg Steffan de Looff de bal op het middenveld en zag zijn broer Danny de Looff op het juiste moment diep gaan. Danny verscheen alleen voor de keeper en maakte de gelijkmaker. De Boys gingen nu ook op zoek naar de voorsprong en vlak voor rust leek deze er ook te komen toen Maikel v.d. Zande via de rechterkant er vandoor ging zijn voorzet kwam bij Raymond Rovers terecht en deze schoot de bal helaas voor de Boys tegen de lat. Ruststand 1-1

Na de rust was het tempo iets rustiger en was het meer een steekspel van beide ploegen. Beide ploegen kregen bijna geen kansen meer, al waren er wel schoten van afstand , maar echt gevaarlijk werden ze niet en .moesten de Boys genoegen nemen met een gelijkspel, wat gezien de wedstrijd eigelijk ook wel verdiend was.

Voor de Boys zit er helaas met 1 wedstrijd nog te spelen geen eerste periode meer in , want koploper Lewedorpse Boys won hun wedstrijd en staan 4 punten voor op de Boys. Volgende week is het een inhaalweekend en zullen de Boys niet in aktie komen. De eerst volgende competitie wedstrijd is op zaterdag 17 November en dan nemen de Boys het thuis op tegen MZVC  uit Middelburg, aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur. Rest mij nog de meegereisde supporters te bedanken voor bezoeken van deze topper. Wij hopen dat jullie de volgende wedstrijd weer aanwezig zullen zijn.