st.Wdijk/Col.Boys JO14-1 net niet naar finale Kerstzaalvoetbaltoernooi

JO14 net niet naar finale kerstzaalvoetbaltoernooi.

Door de samenwerking met Wolfaartsdijk mocht de JO14 weer meedoen aan het kerstzaalvoetbaltoernooi in Goes.
Zaterdag 23 december starten we met de poulewedstrijden. Eerst tegen Kloetinge 3, ondanks dat Luca zijn doel heel goed stond te verdedigen wist het duidelijk sterkere Kloetinge 5 keer het net te vinden, Max kon de eer nog redden en zo verloren we deze eerste partij met 5-1. De 2e wedstrijd tegen Goes 1 ging het al wat beter, nadat we een aantal keer goed weg kwamen wist Goes halverwege de wedstrijd als eerste te scoren. Maar 10 seconden voor tijd maakte Tim de terechte gelijkmaker.
Daarna tegen SSV3 kon Max na 7 minuten de 1-0 binnen schieten. Het werd nog wel even spannend, maar we konden de voorsprong vasthouden en zo de eerste overwinning binnenslepen. De laatste poulewedstrijd was tegen Kloetinge 4. Door hard werken konden we heel lang stand houden en leek het erop dat de wedstrijd in 0-0 ging eindigen. Maar helaas in de laatste 3 minuten braken we en wist Kloetinge toch nog 3 keer te scoren. Na een mooie combinatie met Max kreeg Nils nog een kans om de 0 van het bord te halen, maar helaas strande zijn schot.
Zo gingen we met een gemengd gevoel naar de plaatsingswedstrijden, blij met de 4 punten maar ook jammer dat we wat hadden laten liggen in het laatste potje.

Donderdag 28 december starten we de plaatsingswedstrijden tegen SSV3. In de poule hadden we daar van gewonnen dus dat bood perspectief. Maar zoals zo vaak bleken we slow starters. Nadat Finn ons op voorsprong schoot lukte het SSV toch nog om in de laatste 5 seconden de gelijkmaker te maken. De 2e wedstrijd tegen Kloetinge 1 waren we al wat beter op gang. Na 4 minuten gaf Coen de bal voor op Jeroen die de 1-0 binnen schoot. We kwamen weer een paar keer goed weg maar konden de voorsprong toch tot het einde vasthouden, mede omdat Lisa een paar keer goed wist in te grijpen. De 3e wedstrijd van de dag was SSV 2 de tegenstander. Die hadden 1 speler die het verschil maakte en uit alle hoeken raak schoot, we verloren dan ook kansloos met 4-0. Daarna was Kloetinge 2 de opponent het was een spannende wedstrijd waarin er hard gestreden werd maar de bal vloog er niet in en zo eindigden zoals we begonnen met de brilstand op het bord.
De laatste pot was tegen Kloetinge 3 die eerste stonden, in de poulewedstrijden hadden we dik van hen verloren verloren dus vooraf waren de verwachtingen niet zo hoog. Maar niets was minder waar, we stegen boven onszelf uit en al na 1 minuut kon Timur ons op voorsprong brengen. De grinta kwam naar boven, er werd hard geknokt en een stunt leek er in te zitten. We kregen zelfs kansen op meer en elke Kloetingse aanval werd vakkundig in de kiem gesmoord. Tot het laatst toe bleef het spannend en groot was de euforie toen de scheids affloot. Even waren we in de veronderstelling dat we daarmee een 3e plek en dus plaatsing voor de finaledag hadden bereikt. Maar helaas net niet, door een beter doelsaldo eindigde SSV 2 als derde. Jammer, maar met maar 1 verloren wedstrijd van de 5 hebben we ons zeker van de beste kant laten zien.
We bedanken de organisatie van dit leuke toernooi. Hopelijk volgend jaar weer!

Iedereen een sportief, gelukkig en gezond 2024 gewenst.