Verslag st. Wdijk/Col.Boys JO14-1 – SJO BDO 14-1

Na lange tijd speelden we op zaterdag 27 januari eindelijk weer een wedstrijd, dit keer thuis tegen de Bruinisse/Duveland Combinatie.
Gelijk vanaf het eerste fluitsignaal zette Colijn druk en kwamen we een aantal keer tot een schot op doel. Maar toch wist BDC na enkele minuten de 0-1 binnen te schieten. Kort daarna kon Timur na goed storen de bal veroveren, maar zijn schot daarna belande op de paal. BDC werd intussen steeds gevaarlijker en dit resulteerde dan ook in weer een tegentreffer en na zo’n 15 minuten vloog zelfs de 0-3 er al in. Vlak daarna konden we wat terugdoen, Jeroen stuurde Timur met een hakballetje diep waarna hij de 1-3 binnen schoot. Maar BDC wist toch weer keer op keer door onze verdediging te snijden en kon er zo voor rust nog 3 achter gelegenheidskeeper Coen tegen het net werken. Dus gingen we met een 1-6 achterstand rusten.
Na rust kregen we wat meer grip op de wedstrijd en lukte het steeds beter om de bal in de ploeg te houden. Maar na 10 minuten raakten we de bal op een slordige manier op het middenveld kwijt en BDC wist daar goed gebruik van te maken en met een afstandsschot Luca te passeren. Hierna keerde de wedstrijd, pakten wij de regie en werd er eindelijk inzet getoond. Zo’n 20 minuten na rust kon Jeroen op een passje van Jozef de 2e voor Colijn binnen schuiven. Even daarna kwam Jeroen in balbezit ter hoogte van de middencirkel en zag de keeper iets voor zijn doel staan, hij twijfelde niet en met een prachtig schot van ca 40m plaatste hij de bal net over de keeper het doel in. Weer enkele minuten daarna soleerde Jozef vanaf eigen helft langs de zijlijn naar het BDC doel en maakte de 4-7. Colijn was nu echt op stoom en toen Thijs na een scrimmage in de 16 meter van BDC de bal kreeg schoot hij hem stijf in het kruis.
Jammer dat, nu we zo goed op dreef waren, scheidsrechter Bas het eindsignaal moest geven. Als we de eerste heft met dezelfde spirit hadden gespeeld hadden we deze wedstrijd niet hoeven verliezen.