Verslag Col.Boys 1 – Brouwershaven 1

De laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2023 was voor de Boys een inhaalwedstrijd thuis tegen Brouwershaven , dat op de ranglijst maar 3 punten meer had als de Boys . Maar de resultaten van de afgelopen weken gaven minder hoop. Maar goed het is en blijft voetbal en iedere week is er wel een verrassing.

De Boys moesten het vandaag doen zonder trainer Mathijs van Damme die talenten aan het scouten was bij AC Milan (maar meer daarover in de transferperiode in de winterstop). Doelman Raymond Yuen die zijn vrienden in Disneyland ging opzoeken en Thijs Nuijens .

Het intrimduo Jesse de Jong en Arthur Welten hadden Cas van Maldegem op het doel gezet en verder speelde de Boys in hun vertrouwde opstelling . Beide ploegen speelde op het randje  in zowel het fysieke als het verbalen voornamelijk naar de 17 jarige scheidsrechter Stephan Seba die wel heel sterk in zijn schoenen moest staan.

Het was Brouwershaven dat in de eerste helft het meeste balbezit had , en ook in de 20e minuut op voorsprong kwam toen de spits een prachtige lob over doelman van Maldegem heen viel. Even leek of de Boys nog verder op achterstand  toen Joeri Goulooze een overtreding beging in de 16 meter en de scheidsrechter de bal op de stip legde . Maar doelman van Maldgem haalde met een katachtige redding de bal uit de linkerhoek. Ook kregen de Boys nog wat kleine kansjes in de eerste helft maar gingen toch met een 0-1 achterstand de rust in.

Na de rust werd de wedstrijd er niet vriendelijker erop , maar toch probeerde de Boys er wat van te maken en in een goed lopende aanval scoorde Steffan de Looff de gelijkmaker. De Boys gingen nu op zoek naar de overwinning en kregen ook de beste kans toen Terence Tazelaar alleen op de doelman afging maar helaas te veel tijd nodig had om te scoren , toch kwamen de Boys op voorsprong toen wederom Terence Tazelaar alleen op het doel afging en hij alsnog scoorde. De Boys moesten nu volop in de verdediging , maar  Brouwershaven was alleen gevaarlijk door afstand schoten die meestal naast over overgingen . 1 keer kwamen de Boys nog goed weg toen Felix Koopman de bal van de lijn afhield .

De wedstrijd werd ook nog ontsierd door een staking. Toen beide ploegen zich niet konden beheersen en de scheidsrechter een afkoelingsperiode van 10 minuten inlasten.

Gelukkig bleven toch de 3 punten in Colijn en ging toch nog goed de winterstop in. De Boys hebben nu even rust en gaan op 13 januari op trainingskamp.

Namens spelers en begeleiding wensen wij alle supporters een gezond , gelukkig en sportief 2024 toe en zien jullie graag in het nieuwe jaar weer langs de lijn staan.