Verslag st.Wdijk/Col.Boys JO14-1 – st. fc de Westhoek/ZSC’62 JO14-1

JO14 pakt weer de winst

Zaterdag 16 februari speelden we de laatste wedstrijd op het veld dit jaar tegen Westhoek. Nadat scheidsrechter Sebastiaan het startsein had gegeven starte de wedstrijd rustig. Westhoek schoot wel een paar keer richting doel, maar dat was geen probleem voor Luca. Maar na ongeveer 10 minuten vloog een afstandschot van Westhoek er toch in en keken we tegen een 0-1 achterstand aan. We hadden het taai in deze fase, pasjes kwamen iedere keer net niet aan dus het liep niet zo lekker. Dat resulteerde er dan ook in dat weer 10 minuten later na rommelig uitverdedigen de bal voor de voeten van een tegenstander kwam die de 0-2 in een leeg doel kon binnenschieten. Daarna kon Colijn zich wat herpakken, maar het liep allemaal nog steeds moeizaam naar de rust toe.
Na in de rust wat suikers naar binnen gewerkt te hebben begon de 2e helft een stuk energieker en Jeroen had al binnen 1 minuut een kans maar strande op de keeper. Zo’n 5 minuten na rust kon Jeroen na goed storen de bal onderscheppen en vervolgens tot bij Timur brengen die voor de aansluitingstreffer zorgde.
We hadden de smaak te pakken en er werd echt hard gestreden. Nadat Timur eerst nog een poeier op de lat terecht zag komen kon hij 10 minuten na rust na een breedtepasje van Jeroen Colijn gelijke hoogte brengen. Halverwege de 2e helft nam Jeroen een voorzet van Timur keurig aan en schoof vervolgens de 3-2 binnen. Het laatste deel werd er door iedereen hard gewerkt om de voorsprong vast te houden wat lukte.
Een compliment voor de getoonde veerkracht en leuk dat we eer naar werken kregen. Zo beëindigen we deze fase op een gedeelde 5e plaats, nu op naar het kerstzaalvoetbaltoernooi in Goes.