Verslag Col.Boys 1 – FC de Westhoek 1

Op zaterdag 25 september begon voor het 1e elftal de competitie met gelijk een zware tegenstander op papier. FC de Westhoek was de tegenstander en is 1 van de favorieten voor het kampioenschap en daar moesten de Boys gelijk tegen. Bij de Boys ontbrak vooraf al Lars Siereveld met een blessure en tijdens de warming up viel ook nog eens Jesse de Jong uit met een blessure. Zodat op de bank zaten Bart van Loon, Niels van Goudswaard en Graham Holmes.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd en in de eerste 10 minuten leverde dat ook geen kansen op. Nadien pakte de Boys de draad op en probeerde ze met wat kleine kansjes op voorsprong te komen. Maar ze moesten oppassen dat ze niet tegen een counter opliepen van de Westhoek. Na 20 minuten te spelen verloor Thijs Nuijens de bal op de helft van de Westhoek en die kwamen er dan ook gelijk uit en dat leverde gelijk een doelpunt op van de spits van FC de Westhoek. Zodat de Boys gelijk in de achtervolging moesten en na 25 minuten kwamen ze ook op gelijke hoogte. Een hoekschop van Thijs Nuijens werd binnengewerkt door Koen van Os en zo stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte , maar lang konden de Boys niet genieten van de gelijkmaker want in de 35e minuut kreeg Fc de Westhoek een corner.In eerste instantie werd de bal weggewerkt , maar de bal werd opgevangen door een speler van FC de Westhoek. Hij schoot de bal van 20 meter zo in het kruis en keken de Boys wederom tegen een achterstand aan.
Maar in de 39e minuut kwamen de Boys weer op gelijke hoogte toen Joeri Goulooze aan de rechterkant goed doorging en de bal keurig terug legde op Koen van Os die de 2-2 op het bord schoot. De Boys hadden vlak voor rust nog pech toen een bal van Steffan de Looff van de lijn werden gehaald.

Na de rust probeerde de Boys de draad weer op te pakken , maar werd FC de Westhoek sterker , maar echt gevaarlijk werden ze niet in de eerste 20 minuten van de tweede helft. Een makkelijk gegeven strafschop na een overtreding van Sven Hoogerheide draaide de wedstrijd om toen de bal er in ging en Sven zijn tweede gele kaart kreeg. Nu moesten de Boys wel achteruit en dat het nog 2-4 werd was niet te voorkomen .

In de eerste helft konden de Boys nog goed mee , maar in de tweede helft zakte de Boys steeds verder weg . Volgende week zaterdag reizen de Boys af naar st. Maartensdijk waar wordt aangetreden tegen Smerdiek . De wedstrijd begint dan om 15.00 uur