Verslag Smerdiek 1 – Col.Boys 1

Verslag Smerdiek 1 – Col.Boys 1 zaterdag 2 oktober

Na de nederlaag van vorige week tegen FC de Westhoek , mochten de Boys de zaterdag afreizen naar st. Maartensdijk , waar de plaatselijke ploeg Smerdiek de gastheer was van de Boys. Smerdiek  had vorige week een 2-2 gelijkspel gehaald tegen SKNWK .
Bij  de Boys waren naast Jesse de Jong en Lars Siereveld ook nog Sven Hoogerheide , Maikel van Boxel en Joeri Goulooze afwezig zodat de Boys maar met 13 spelers afreisde. De vervangers waren Justin v.d. Weele ,Koen Wattel en Julian Rijnhout .

De wedstrijd begon onder regenachtige omstandigheden , en het was voor beide ploegen aftasten want. Na 12 minuten spelen kregen de Boys een vrije trap na een overtreding op Koen van Os . Niek de Pau ging achter de bal staan en krulde de bal over het muurtje in het doel zodat de Boys op een voorsprong kwamen . Nu moest Smerdiek iets meer komen en konden de Boys op de counter reageren. In de 20e  minuut kwam Smerdiek op gelijke hoogte toen een afgeslagen voorzet werd opgevangen door een middenvelder die de bal weer terugbracht in de 16 meter en in het doel werd gewerkt en de gelijkmaker op het bord stond. Veel gevaarlijke kansen waren er voor beide ploegen niet tot in de 42e minuut toen Steffan de Looff onder een bal doorging en de spits van Smerdiek alleen op doelman Raymond Yuen afging en deze ook omspeelde , maar zijn afwerking belande in het zijnet zodat de Boys met de schrik vrij kwamen en de rust met een 1-1 stand haalde.

Gelijk na rust kwamen de Boys weer op een 1-2 voorsprong toen een voorzet van Niek de Pau  werd binnen gekopt door Koen van Os. Wederom moest Smerdiek nu de aanval kiezen en moesten de Boys tot het uiterste gaan om deze voorsprong te verdedigen , maar deden dit met veel inzet . Toch kwam Smerdiek op 2-2  toen een goedkoop gegeven stafschop na een lichte duwfout van Justin v.d. Weele op een speler van Smerdiek , maar de scheidsrechter zag hier een overtreding in en de speler faalde niet oog in oog met Raymond Yuen. En zo stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte . Smerdiek  ging nu vol voor de 3 punten en het was aan doelman Raymond Yuen te danken dat de 2-2 op het bord bleef staan door twee hele goede reddingen . Ondertussen was Koen Wattel in het veld gekomen voor Justin v.d. Weele en Julian Rijnhout voor Daan Wattel. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te gaan , maar in de 87e minuut kwam er een hoge bal voor het doel van Smerdiek . Koen van Os werd licht in zijn rug geduwd en ook hier legde de scheidsrechter de bal op de stip. Het was Steffan de Looff  die achter de bal ging staan en de bal beheerst in de hoek schoof zodat de Boys  2-3 voorkwamen . De scheidsrechter trok nog 8 minuten blessuretijd bij maar in de stand kwam geen verandering

Of  de overwinning terecht was zal ik maar in het midden laten, maar ik heb vandaag wel een Colijn gezien dat enorm hard gewerkt heeft om deze drie punten binnen te slepen  en daar was ik enorm trots op .
Hopelijk kunnen de Boys dit volgende week dit ook weer opbrengen wanneer thuis WIK’57 de tegenstander is . Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur