Verslag Herkingen’55 1 – Col.Boys 1

Na een weekje rust doordat door de weeromstandigheden de wedstrijd van vorige week tegen Bevelanders was afgelast moesten de Boys voor de 4e keer dit seizoen naar Goeree Overflakkee , waar in en tegen Herkingen werd gevoetbald.
Herkingen miste vorig seizoen op een haartje na de promotie door in finale van de nacompetitie van Zaamslag te verliezen.
Voor iedereen binnen de Boys was de vraag of zij zich konden revancheren na de grote nederlaag tegen ZSC ’62.

De Boys miste in deze wedstrijd Joeri Goulooze  en Daan Wattel , maar voor de verder rest waren ze compleet. Op een zeer zwaar veld dat tijdens de wedstrijd alleen maar zwaarder werd door de vele regenval begonnen de Boys zeer matig aan de wedstrijd want net als tegen ZSC stonden de Boys al na 5 minuten achter. En na 12 minuten werd het al 0-2. Na deze tegenslag kregen de Boys de beste kans van de eerste helft toen Steffan de Looff alleen op de doelman afging , maar hij stifte de bal net naast het doel. Maar hier bleef het ook bij voor de Boys wat betreft de kansen in de eerste helft. Herkingen liep voor de rust nog uit naar een 4-0 voorsprong.

In de rust kon doelman Raymond Yuen niet verder doordat hij in de eerste helft in botsing kwam met een speler van Herkingen . Cas van Maldegem ging in het doel staan en Ryan Versluis kwam in het veld en Maikel van Boxtel vervangde Pieter Boer.
De Boys gingen meer  verdedigder voetballen en tot 10 minuten voor tijd leek het op 4-0 te eindigen , maar toen de 5-0 viel liep ze alsnog uit naar een 7-0 uitslag. Wel moet gezegd worden dat op het zware veld de tweede helft de Boys ontzettend veel werk verzette

Voor de 2e keer op een rij liepen de Boys tegen een grote nederlaag aan en kijk het uit naar de winterstop. Maar eerst wacht voor de Boys de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2023 aan volgende week zaterdag 16 december thuis tegen Brouwershaven.