Verslag Tholense Boys JO14-1 JM – st. Wdijk/Col.Boys JO14-1JM

Zaterdag 12 december ging de reis naar Tholen om aan te treden tegen de Tholense Boys en Girls. Dit keer helaas zonder Timur en Adam die vanwege kwaaltjes thuis moesten blijven. Bij de start van de wedstrijd miezerde het nog wat maar even later ging dat over in regen die de hele wedstrijd voortduurde. Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd. Maar na zo’n 7 minuten schoot een Tholen speler een vrije trap onhoudbaar voor gelegenheidskeeper Nils binnen en begon de wedstrijd pas echt. Even later wist Martine na goed storen de bal te veroveren in het strafschopgebied van de tegenstander. Haar keurige pasje zette Max vrij voor de goal en hij bracht ons al snel weer langszij. De goede actie van Martine zorgde voor een vreugde explosie bij moeder Marleen die deze wedstrijd vlagde. Het spel bleef heen en weer gaan en zo kwam Tholen na 20 minuten via wederom een onhoudbaar afstandsschot weer op voorsprong.  Maar binnen 2 minuten kon Jeroen na een pasje van Thijs 2 verdedigers passeren en beheerst de 2-2 binnen schuiven. Enige tijd later verdedigden wij slordig uit, de bal belande in de voeten van een Thoolse aanvaller die zo de 3-2 binnen kon schieten. Een paar minuten voor rust kregen we na een overtreding een vrije trap op ongeveer 25 meter van het doel van de tegenstander. Zoals we hem dat wel vaker hebben zien doen schoot Jeroen de bal in de linkerbovenhoek en zo kwamen we weer op gelijke hoogte. Tot dan toe hadden we iedere keer in de achtervolging gezeten, maar nu leek het het moment om erop en erover te gaan. Aanvallend werden we sterker en verdedigend hielden Emmily, Lisa, Daan, Thijs en later ook Lynn de boel goed op slot. Vlak voor rust gaf Coen nog een leep pasje op Finn die vrij spel richting doel had, maar zijn schot verdween in de handen van de keeper.
Na rust namen wij het heft in handen en na 10 minuten in de 2e helft belande vanuit een scrimmage in de 16-meter van Tholen de bal voor de voeten van Daan die niet twijfelde en Colijn op voorsprong schoot. Even daarna werkte Max zich goed langs de Thoolse verdediging en wist de voorsprong uit te breiden naar 5-3. Het duo Tim en Luca, die na rust ingebracht waren, werd op de linkerflank steeds gevaarlijker. Dat resulteerde er dan ook in dat Luca het strafschopgebied van Tholen in kon soleren waardoor er voor de verdedigers nog maar 1 optie overbleef, de noodrem. De penalty die daarop volgde nam Luca zelf voor zijn rekening en zonder aarzelen bracht hij de eindstand op 3-6.
Drijfnat maar voldaan gingen we na een verdiende overwinning weer snel de kleedkamer in. Deze 3 puntjes zijn goed voor de moraal richting de laatste wedstrijd dit jaar volgende week tegen Westhoek.