Verslag JO-12 – Yerseke

Print Friendly, PDF & Email

Berichtje van de JO12

Na winst in de eerste wedstrijd en verlies in de 2 daaropvolgende wedstrijden vertrokken de meisjes en jongens getergd om het puntentotaal te verdubbelen naar “Yese”.
Resultaten waar het bestuur overigens deze week op reageerde door te laten weten een vroegtijdig vertrek van de technische staf niet te overwegen omdat daarvoor simpelweg de financiële middelen ontbreken.

Timur en Adam waren ziek thuis gebleven en Luca mocht zijn plek als topscoorder💪🏻 van de JO10 proberen te verstevigen. Uitgeslapen traden we pas om 11u aan tegen Yerseke JO12-2, desondanks kwamen we door een foutje al snel op 1-0 achterstand. Zou de zorg voor de wedstrijd over het formaat van sommige tegenstanders dan toch terecht zijn?
Nee, vrij snel na de 1-0 maakte Jeroen met een subtiele lob gelijk. Door pressie voetbal te spelen, waar zelfs Arne Slot jaloers op zou zijn, konden Jeroen en Coen ons op een 1-3 voorsprong zetten.

De goed keepende Leonardo wist, mede dankzij de fanatieke aanwijzingen van Janine en Natalie, zijn doel langere tijd schoon te houden en zelfs nog een bal uit de kruising te plukken. Desondanks wist Yerseke toch de 2-3 te maken. Daarna grabbelde de keeper van Yerseke mis op een inzet van Jeroen, 2-4!
Vervolgens wist Finn een assist van de hardwerkende Tim af te ronden, zodat we met een comfortabele 2-5 voorsprong konden gaan rusten.

De siroop had Yerseke goed gedaan en al vrij snel maakten ze de 3-5. Na een solo richting het vijandelijke doel maakte Jeroen de 3-6, waarna Yerseke al vrij snel de 4-6 erin werkte. Sterk verdedigend werk van Emmily, Nick en Martine voorkwam dat de tegenstander nogmaals in een kansrijke positie kon komen. Dit gaf het team een boost om de voorsprong verder uit te bouwen. Tim soleerde door de verdediging van Yese en Coen tikte daarna eenvoudig zijn pass binnen, 4-7.

Nadat Daan het de tegenstander moeilijk maakte wist hij er 4-8 van te maken. Een vlammend afstandsschot van Jeroen bracht ons totaal op 9. Nadat Daan een voorzet van Coen afrondde wist Yerseke de eindstand van 5-10 op de borden te zetten. Een leuke sportieve wedstrijd die er ook nog voor zorgde dat we van de 7e naar de 4e plek om de ranglijst zijn gestegen🙌🎉.

Roland Vos