Verslag JO13-MZC

Zaterdag 1 oktober speelden we de 3e wedstrijd voor de KNVB Zwaluwen Jeugd Beker thuis tegen Mevo Zierikzee Combinatie, van d’oare kant van de brughe.

Vanwege blessures konden Coen en Max helaas niet meedoen, ondanks dat gemis begonnen we enthousiast aan de wedstrijd met 6 punten uit de eerste 2 wedstrijden in de achterzak.

Al in de 1e minuut nadat scheidsrechter Stefan floot voor het begin legde Jozef na een doorbraak de ⚽️ breed op Jeroen die de 1-0 binnen tikte.

We bleven het MZC doel bestoken en intussen hield ausputzer Daan met Nick, Emmily en Lisa het slot op deur.💪🏻 Op een voorzet van  Jeroen kon Finn de bal net niet goed raken en een schot van Jozef ging maar net over. Na zo’n 10 minuten schoot Jeroen via binnenkant paal de 2-0 binnen. Colijn bleef de bal goed rondspelen en het leek er nu al op dat dit weer een driepunten wedstrijd zou worden.

Nadat Nick de aanval opzette belande de bal bij Jeroen die met een steekpas Jozef lanceerde die vervolgens de bal beheerst langs de uitgekomen keeper schoof, 3-0.

Na 20 minuten legde Timur een voorzet van Jozef breed op Jeroen die de 4-0 maakte. Vlak voor rust werd Tim net binnen de 16 meter neergehaald, hij mocht de strafschop zelf binnen schieten en zo gingen we met een 5-0 voorsprong rusten.

Vlak na rust belande een uittrap van de MZC keeper in de voeten bij Jozef, op zijn pasje wist Adam de 6-0 af te ronden. Vrij kort daarna maakte Tim op een voorzet van Jozef de 7-0.

In deze fase kwam MZC wat meer aan aanvallen toe, nadat Martine eerst nog door de turbo 💨aan te zetten wist te voorkomen dat een MZC aanvaller alleen voor Luca kwam te staan konden ze toch in de aanval daarna de eer redden, 7-1.

Daarna waren wij weer aanzet en op een pas van Jeroen ging Jozef alleen op keeper af en koelbloedig😎 schoof hij de 8-1 binnen.

Niet lang daarna ging Jozef van eigen helft op de keeper af, zijn eerste schot wist de keeper nog te keren maar in 2e instantie vloog de 9-1 er toch in.

Na een pass van Jozef soleerde Timur richting keeper en hij zorgde ervoor dat met de 10-1 het scorebord het niet meer bij kon benen.

Vervolgens zorgde Jozef met een solo voor de 11-1 en bracht Tim met een mooi schot de eindstand op 12-1.

Na een goede wedstrijd👏 blijft de koppositie in de poule gehandhaafd en staat volgende week tegen Kapelle een plaats in de knock out fase op het spel.