Verslag JO13 tegen Walcheren JO13-4

Zaterdag 10 september was het dan zo ver, de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Voor het eerst 11 tegen 11 op een groot veld, de buitenspelregel, en het doel is ook wat groter dan dat Luca gewend was. Dus best even spannend hoe dat allemaal zou uitpakken.

Rond 9 uur floot scheidsrechter Bas van Os in de stromende 🌧 af voor de start in de bekerpoule tegen Walcheren. Helaas moest Tim geblesseerd toekijken, en Bart was ingevlogen om ons te helpen.

Na 2 min kwam Adam op een pass van Jeroen vrij voor de keeper, maar hij schoot net naast. Het grootste deel van de tijd waren wij in balbezit en na zo’n 10 minuten zette Jeroen met een afstandsschot dat overwicht om in een 1-0 voorsprong. Het ijs was gebroken en ook de tegenstander moest duidelijk nog wennen,  op een voorzet van Bart werkten ze de bal in eigen doel, 0-2. Vervolgens wist Timur zijn eigen inzet in 2e instantie binnen te werken en kort daarna zorgde hij ook nog voor de 4-0. Vlak voor rust maakte Timur zijn zuivere hattrick compleet en zo gingen we met een 5-0 voorsprong rusten.

In de 2e helft starte Martine, op een voor haar ongebruikelijke positie als linkeraanvaller.  Eerst een schot wat net naast ging en daarna een rush💨 van eigen helft richting keeper die de bal nog net voor haar voeten weg kon pakken. Walcheren kwam iets meer in het spel maar wist de verdedigers Emmily, Nick, Lisa en Daan niet echt in de problemen te brengen.

Een poeier van Max 15 minuten na rust belande in het net, 6-0. Een paar minuten daarna zorgde Max ook nog voor de 7-0.

Na enkele eedere pogingen ging een schot van Coen maar net over.

Uiteindelijk zorgde onze aanvoerder Finn er nog voor dat de eindstand op 8-0 werd gebracht.

Doorweekt van de regen maar voldaan vanwege het resultaat gingen we weer richting kleedkamer met de eerste 3 punten in de pocket.🙌