Zeelandia Middelburg JO12-1 tegen Colijnsplaatse Boys JO12-1

Zaterdag 14 mei speelden we de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Emmily moest helaas geblesseerd thuis blijven en Martine speelde mee met de MO15, we vertrokken dus met z’n tienen naar Middelburg.

Zeelandia de nummer 2 van de ranglijst, dat beloofde dus een pittig partijtje te worden.

In het begin van de wedstrijd was Zeelandia iets meer in balbezit dan wij, maar ze werden niet echt gevaarlijk. Van echte kansen was geen sprake tot plotseling na zo’n 20 minuten een schot van Zeelandia onhoudbaar in het kruis zeilde, 1-0. Vrij snel daarna kon Timur doorbreken en vervolgens de gelijkmaker binnenwerken. Het leek of de wedstrijd nu pas echt op gang kwam. Een poeier van Adam vloog maar net naast. Daarna ging een afstand schot van Zeelandia langs de voor ons goede kant van de paal. Sterk verdedigend werk van Adam zorgde ervoor er vervolgens voor dat een kans van Zeelandia teniet werd gedaan. Enige tijd daarna werkte Nick een doelpoging over de achterlijn, zodat we met 1-1 gingen rusten.

Nadat kort na rust eerst Luca met een mooie redding nog een doelpunt moest voorkomen keerde de wedstrijd en namen wij het heft in handen. Coen liet een doeltrap van Finn slim lopen, zodat de bal bij Jeroen belande en hij van eigen helft door kon breken en de bal in de uiterste rechter hoek het doel kon schuiven, 1-2 🙌.

Enige minuten daarna plukte de sterk keepende goalie van Zeelandia een loeiharde volley van Coen uit de lucht. Daarna kreeg Tim na een combinatie tussen Jeroen en Timur de bal, maar ook zijn schot wist de keeper weer mooi te pakken.

In de laatste 5 minuten van de wedstrijd zette Zeelandia als een stormram alles op alles om nog langszij te komen, maar Colijn wist het fort met succes te verdedigen💪 en zo de 3 punten mee naar huis te nemen.

Een leuke, spannende en misschien wel onze beste wedstrijd van dit seizoen. Achteraf bleken we ook nog een plekje gestegen te zijn op de ranglijst en als de KNVB de stand goed bijwerkt op een mooie 3e plaats te eindigen.

Maar goed dat de vorm nu piekt, misschien maakt de jeugd dan een keer een kans de ouder-kind wedstrijd van 11 juni te winnen.😉