Verslag JO13-Zeelandia

Zaterdag 5 november reisden we af naar de Veerse Poort voor de eerste wedstrijd in de 2e fase tegen Zeelandia Middelburg JO13-2. Vanwege de goede resultaten in de 1e fase zijn we in de 2e fase een klasse hoger ingedeeld.

Na ongeveer 5 min gaf de linkeraanvaller van ZM vanaf de achterlijn voor op hun spits die niet twijfelde en de 1-0 binnenschoot. Even daarna belande een uitgooi van Luca in de voeten van een tegenstander maar zijn inzet wist Luca op een prachtige manier te pakken. Halverwege de 1e helft kon ZM vanuit een scrimmage de 2-0 afdrukken.

Vlak voor rust kon de supersnelle linkerspits van ZM vanaf eigen helft doorstomen en de 3-0.

Gelijk na rust had de keeper van ZM een prachtige redding nodig om te voorkomen dat Timur kon scoren. We werden wat sterker en gevaarlijker, maar toch wist ZM met een onhoudbaar schot de stand op 4-0 te brengen.

Even later werd Tim in de 16 m neergehaald, Jeroen schoot de penalty cool binnen en zo werd het 4-1. We bleven goed voetballen, alleen lukte het niet dat om te zetten in doelpunten. En dat was wat ZM wel goed lukte, nadat bij uitverdedigen de bal in de voeten van de tegenstander belande maakten ze beheerst de 5-1. Uiteindelijk werd het nog 6-1 door een schuiver in de uiterste hoek.

Zeelandia was beter, maar het krachtsverschil was minder dan de eindstand doet vermoeden.