Verslag MZC JO14-3 – st. Wdijk/Col.Boys JO14-1

Zaterdag 3 februari gingen we de brug over voor het duel met de Mevo Zierikzee Combinatie. Gelijk nadat het startsein gegeven was nam Colijn de regie in handen. Niet dat er echt grote kansen ontstonden, maar het werd wel duidelijk dat het een kwestie van tijd was dat we op voorsprong konden komen. De achterste linie was met Martine, Daan, Jeroen, Nils en later Adam goed georganiseerd, iedere aanval werd tijdig onderschept. Aanvallend wisten we een paar keer uit te breken, maar tot zo’n 10 minuten voor rust zonder resultaat. Toen kon Lisa de bal onderscheppen, op haar pasje kon Timur de 0-1 in de touwen schieten. Kort daarna schoot Finn, na een combinatie met Coen, de bal via de keeper maar net naast. In deze fase waren we voortdurend in de aanval, met name via de “girls side”. Op de rechter flank wisten Martine, Lisa en Lynn de bal keer op keer richting het strafschopgebied van MZC te brengen.
Vlak voordat we richting kleedkamer gingen bracht Jeroen met een hakballetje Coen in stelling die fraai de 0-2 binnenschoot. Tegen onze gewoonte in een sterke start dus en zo konden we met een relaxed gevoel gaan rusten.
Na rust gingen we verder waar we gebleven waren. Na zo’n 10 minuten in de 2e helft kwam de eerste kans weer, een pasje van Nils op Timur die schoot, maar de keeper van MZC kon zijn schot net keren. Weer 5 minuten later gaf Coen een steekballetje op Tim die de stand op 0-3 bracht. Daarna lieten we de touwtjes wat vieren wat er in resulteerde dat MZC 10 minuten voor tijd de bal onhoudbaar voor Luca binnenschoot.  Even later na kon MZC, na wat gerommel in onze verdediging, ook nog de 2-3 maken. Dat was uiteindelijk de eindstand.
Een goede wedstrijd waarin echt als team gevoetbald werd en de overwinning eigenlijk geen moment in gevaar kwam.