Verslag st.Wdijk/Col.Boys JO14-1 -st. SKNWK/DZC’09 JO14-1

JO14 blijft ongeslagen

Zaterdag 23 september speelde de JO14 thuis tegen SKNWK/DZC. Voor de wedstrijd was het droog, maar toen Thomas voor de start van de wedstrijd floot leek dat later ook het signaal voor een weeromslag.
Het is bijna traditie dat we wat stuntelig starten, deze keer was daarop geen uitzondering. Al na 2 minuten werd er op een aanval van SKNWK rommelig uitverdedigd, waardoor de tegenstander weer in balbezit kwam en de 0-1 binnen werkte. Korte tijd later kregen ze weer een kans, Luca was al gepasseerd maar Nick kon de bal nog net onderscheppen. Daan en later Thijs moesten meermalen ingrijpen nadat SKNWK onze verdediging doorbrak. In twee penibele situaties kon Luca, door goed zijn doel uit te komen, de bal nog net op tijd onderscheppen. Aanvallend konden we de eerste helft geen potten breken, en zo gingen we dus met een 0-1 achterstand rusten.
Zo’n 5 minuten na rust leek een kopbal van Timur vanuit een corner te zitten, maar volgens de grensrechter was de bal niet over de doellijn. In de tweede helft sloeg het spelbeeld om, net als het weer. De regen kwam inmiddels in grote hoeveelheden loodrecht naar beneden. Maar desondanks leken we nu eindelijk warm gedraaid. Nu konden wij de tegenstander onder druk zetten. Een inzet van Timur wist de keeper via zijn vingertoppen nog tegen de lat te werken. Maar halverwege de 2e helft was het dan eindelijk zover, Jeroen schoot vanaf de 16 meter de 1-1 binnen. Kort daarna ging een schuiver van Jeroen via de voet van een  verdediger er ook in. Zo’n 5 minuten voor tijd soleerde Thijs het strafschopgebied in en werd neergehaald, met de penalty die volgde bepaalde Jeroen de eindstand op 3-1.
In de 2e helft is SKNWK nog amper op onze helft geweest en waren wij slagvaardiger dan de tegenstander in het 1e deel.
Volgende week naar Bergen op Zoom voor het duel tegen koploper Dosko.