Col.Boys 1 – Bron Website WFB

• WFB mist slagkracht tegen Colijnsplaatse Boys

Op verzoek van de Ouddorpse selectie werd er aan het begin van de thuiswedstrijd tegen Colijnsplaatse Boys een heuse opkomsttune gedraaid. Voor de gelegenheid hadden ze ‘Eye of the Tiger’ van de boksfilm Rocky III geleend. Maar waar Rocky aan het einde van de film zijn tegenspeler James “Clubber” Lang knock-out sloeg, hing na 90 minuten voetbal uitgerekend WFB in de touwen. Een reconstructie.

WFB ging voortvarend van start. De ploeg van Rene Milot zocht nadrukkelijk de aanval en bij balverlies zette het viermans-middenveld gelijk druk, waardoor de uitploeg de bal vaak binnen mum van tijd weer inleverde. Hier kwam ook het eerste doelpunt uit voort. Colijnsplaatse Boys zocht de omschakeling, maar met name Gijsbert van Estrik en Bryan Westhoeve verstoorden die poging. Hierdoor kwam Mathijs Blonk in balbezit, die de bal van afstand in de linkerhoek schoot. Tot zover geen vuiltje aan de lucht.

Kort voor rust liepen de Ouddorpers echter tegen een onverwachte gelijkmaker aan. Door half ingrijpen van Kevin Groenendijk en Van Estrik bleef de bal in het strafschopgebied hangen en rolde uiteindelijke voor de voeten van Daan Wattel. Hij zette Colijnsplaatse Boys weer op gelijke hoogte met de thuisploeg.

Na rust probeerde WFB een gaatje te vinden in de Zeeuwse verdediging, maar slaagde daar nauwelijks in. Het was geen onwil. Tot aan de rand van het strafschopgebied speelde de Ouddorpers verzorgd voetbal. Dit was met name de verdienste van Blonk en Martijn Dorrepaal, maar het ontbrak aan een goede eindpass waardoor Colijnsplaatse Boys eenvoudig overeind bleef.

Zij loerden vooral op de counter en slaagden daar vrij aardig in. Tot twee keer toe hield keeper Daan Orgers WFB op de been toen Steffan de Looff helemaal vrij voor hem opdook, maar na zeventig minuten spelen moest ook hij zich gewonnen geven. Stefan Nagtegaal maakte een overtreding op De Looff in het strafschopgebied en de penalty werd binnengeschoten door Thijs Nuijens.

WFB zette daarna, net als Lang in Rocky III, alles op alles om toch nog een resultaat te boeken, maar dat ging uiteindelijk net zo ongecontroleerd als de antagonist in de film. Colijnsplaatse Boys wachtte rustig af en sloeg WFB, na balverlies van Bjorn Pape en een razendsnelle counter, knock-out met een doelpunt van De Looff. Daarmee eindigde de wedstrijd in een 1-3 overwinning voor de ploeg uit Colijnsplaat.

Man van de wedstrijd: Martijn Dorrepaal.